Peca Ștefan

nouameapiesă?2020 a fost un an dezastruos, inclusiv pentru teatru. În dramaturgia lui Peca dezastrul s-a declanșat cu mulți, mulți ani în urmă.

Plecând de la povestea multiplelor lui noi piese nescrise, eșuate din varii motive, presiuni și auto-învinovățiri, Peca încearcă să găsească subiectul perfect care va ajunge pe scenă cu ajutorul inputurilor venite de la spectatorii-participanți. “Va reuși această căutare să genereze o nouă piesă până la finalul întâlnirii?”. Aceasta este întrebarea din titlu. Cunoscută și ca întrebare dramatică majoră.

nouameapiesă?#15: Ediție Specială PREMIERĂ Offline la Teatrul LUNI de la Green Hours


15.09.2021@ 20 (Ro)/19 (CET)
15 Decembrie 2020. Peca susține online nouameapiesă? La berea/discuție de după, tot online îi promite prietenului Voicu Rădescu că atunci când pandemia și timpul vor permite Green Hours va fi locul unde va încerca prima dată varianta offline a neobișnuitei lui pseudo-prelegeri.
A venit timpul ca Peca să se țină de promisiune. Așadar…

...va susține lectura lui antiperformativă nouameapiesă? într-o formulă offline în locul unde a debutat - Teatrul LUNI de la Green Hours. Ediția specială "Green Hours" va începe de la ora 20 în underground-ul din Calea Victoriei 120.

Este posibilă și participarea online. Pentru participanții online, de pe Zoom, accesul se face folosind butonul REZERVĂ de mai jos.


Runda 2(021)Plănuită ca o lectură (anti)performativă, o pseudo-prelegere citită împreună cu publicul adunat în jurul unei scene goale, nouameapiesă? s-a transformat, în urma crizei coronavirus, într-o suită de întâlniri online în care dramaturgul Peca Ștefan a citit de fiecare dată o versiune (mai mult sau mai puțin) modificată a textului în relație directă (dar non-intruzivă) cu participanții. Între timp… nouameapiesă? a devenit un proces creativ, de fiecare dată un pic altfel, rezultatul fiecărei întâlniri fiind reflectat în următoarea, ca la standup. Speranța a fost ca din întâlnirile text-autor-posibil-viitori-spectatori materialul să se transforme - atunci când va fi posibil – într-o versiune offline, așa cum fusese gândită inițial.

După TEST RUN (decembrie 2020) și Runda 2 (ianuarie-februarie 2021) lectura se va programa în funcție de programul autorului.

Accesul este GRATUIT, donațiile apreciate (numai post-eveniment, vă rugăm) dar nu obligatorii.

O producție peca.ro

Calendar


ATENȚIE:
Din cauza programului încărcat al autorului, "nouameapiesă?" de și Peca Ștefan nu mai are deocamdată date regulate. Rezervările și urmărirea programărilor se fac apăsând butonul de mai jos SAU intrând în grupul privat de FB "nouameapiesă?".

Vă recomandăm să participați dintr-un loc liniștit și să folosiți căști dacă e posibil.