Peca Ștefan

nouameapiesă?2020 a fost un an dezastruos, inclusiv pentru teatru. În dramaturgia lui Peca dezastrul s-a declanșat cu mulți, mulți ani în urmă.

Dramaturgul Peca Ștefan vă invită, live, în persoană, de la el acasă, la o lectură (anti)performativă online care-și propune să exploreze, cu multă autoironie, ce ar trebui să conțină noua lui piesă. Plecând de la povestea multiplelor lui noi piese nescrise, eșuate din varii motive, presiuni și auto-învinovățiri, Peca încearcă să găsească subiectul perfect care va ajunge pe scenă cu ajutorul inputurilor venite de la spectatorii-participanți. “Va reuși această căutare să genereze o nouă piesă până la finalul întâlnirii?”. Aceasta este întrebarea din titlu. Cunoscută și ca întrebare dramatică majoră.


Runda 2(021)Plănuită ca o lectură (anti)performativă, o pseudo-prelegere citită împreună cu publicul adunat în jurul unei scene goale, “nouameapiesă?” s-a transformat, în urma crizei coronavirus, într-o suită de întâlniri online în care dramaturgul Peca Ștefan citește de fiecare dată o versiune (mai mult sau mai puțin) modificată a textului în relație directă (dar non-intruzivă) cu participanții.

Între timp… “nouameapiesă?” a devenit un proces creativ, de fiecare dată un pic altfel, rezultatul fiecărei întâlniri fiind reflectat în următoarea, ca la standup. Planul acestui demers este ca din întâlnirile text-autor-posibil-viitori-spectatori să ajungă, pe o scenă goală - atunci când va fi posibil - o versiune "finală".

După TEST RUN (decembrie 2020) și Runda 2 (ianuarie-februarie 2021) lectura se va programa în funcție de programul autorului.

Rezervările se pot face intrând în grupul privat de pe Facebook mai jos. Accesul este GRATUIT, donațiile apreciate (numai post-eveniment, vă rugăm) dar nu obligatorii.

O producție peca.ro

Calendar


ATENȚIE:
Din cauza programului încărcat al autorului, "nouameapiesă?" de și Peca Ștefan nu mai are deocamdată date regulate. Rezervările și urmărirea programărilor se fac apăsând butonul de mai jos și intrând în grupul privat de FB "nouameapiesă?".

Vă recomandăm să participați dintr-un loc liniștit și să folosiți căști dacă e posibil.