TITLU

PERSONAJE
(notă: F=feminin, M=masculin)

CITEŞTE PIESA

[O STAŢIE…] (1998)

Piesă într-un act

2 (1F / 1M)

O FATĂ, UN BĂIAT

română

engleză

Un băiat şi o fată se întâlnesc într-o staţie de autobuz, noaptea târziu, unde se pare că nu va mai trece nici un autobuz. Aflăm că fata este Fata Soarelui iar băiatul este Băiatul Lunii. Băiatul este aici ca să o facă pe fată să iubească din nou, pentru că aceasta a uitat cum să facă asta. Preţul este însă unul mare - din cauza aceasta cei doi nu vor putea fi niciodată împreună. Autobuzul vine şi o ia pe fată, în timp ce băiatul rămâne să viseze în continuare.

SHOWDOWN (1999)

Piesă într-un act

4 (1F / 1M)

GUNMAN 1 (KING LARS), GUNMAN 2 (CARTON), MISS MARY GOROUND, GIDEON

română

În Vestul Sălbatic, nelegiuiţii King Lars şi adjutantul lui, Carton, aşteaptă să măsluiască Loteria regatului. Un conflict violent izbucneşte între ei pentru femeia uşoară şi fatală - Mary Goround, pentru că aceasta nu a pregătit porţia zilnică de cereale Dumnezeu, la care descoperim că King Lars şi Carton fac reclamă. Gideon, un traficant de arme care slujeşte compania "Credinţă pe pâine" vine să rezolve problema, şi aranjează, împreună cu Mary, un duel pe viaţă şi pe moarte între King Lars şi Carton. Este o poveste cu morală creştină, care pledează pentru iubire, dar numai împreună cu cerealele Dumnezeu.
SHOWDOWN – SPECIAL EDITION (2004)

4 (1F / 1M)

TV HOST/KING LARS, CARTON/DR. DICK DICKINSON, MISS MARY GOROUND, GIDEON

română
Un grup de psihopaţi iau cu asalt un studio de televiziune. Mesajul lor este credinţa oarbă în Dumnezeu. Doctorul DICK DICKINSON ajunge să acapareze singur controlul, ia captivă audienţa live şi va executa pe toată lumea care a uitat să creadă în iubirea de semeni.

DRIC II – POPDAYS [SAU SFÂRŞIT COTIDIAN] (1999)

Piesă Zombie

7 (3F / 4M)

GIN, SIX, JULIE, BLUE, GREEN, MARTA, 1

română

engleză

GIN şi SIX muncesc într-o lume subterană a conductelor uriaşe. GIN este pe cale de a împlini 22 de ani, şi aceasta e vârsta la care COLONELUL GREEN, proprietarul conductelor, te trimite la moarte. GIN va avea o surpriză însă, căci Colonelul îl răsplăteşte cu cheia Cimitirului de Maşini şi îi dă voie să urce la suprafaţă şi să devină Regele Cimitirului. După ce un vierme uriaş invadează conducta şi va trebui omorât, GIN îşi dă seama că viaţa de la suprafaţă s-ar putea să nu fie ce şi-a imaginat el atâta timp. Îl întâlneşte pe 1, fostul Rege al Cimitirului de Maşini, care e acum mort, şi află că viaţa de Rege este un flux imens de filosofie de doi bani. Când ajunge afară, GIN este omorât de prietenii lui, care s-au transformat cu toţii în zombi postpostpostmoderni.

[PICABO/PINGUINI] (2000)

Tragedie într-un act

3 (3M sau 3F, sau amestecate)

PINGUINUL PIERRE, PINGUINUL JONES, PINGUINUL IVERSSEN

română
Trei pinguini ucigaşi, PINGUINUL PIERRE, PINGUINUL JONES şi PINGUINUL IVERSSEN îl aşteaptă pe Pinguinul Pascal, care trebuie să apară din clipă în clipă. În timp ce aşteaptă, cei trei fac planuri de dominaţie mondială, deraiază dement şi se suspectează unul pe celălalt. Ca într-un film noir, tensiunea e la limită. Pinguinii au în plan să facă o afacere cu un om, într-un spectacol cu monştri. Totuşi, când Pinguinul Pascal ajunge în sfârşit, urmat de o cireadă de pinguini pe care îi conduce la sinucidere în masă, cei trei pinguini se văd puşi faţă în faţă cu o nouă dilemă – ar trebui să i se supună Pinguinului Pascal, atâta timp cât şi ei sunt pinguini (şi să se sinucidă) sau nu?

FITZGERALD (2001)

Tragedie într-un act

3 (1F / 2M)

CROP, CARLA, FITZGERALD

română
CROP şi CARLA lucrează într-un zgârie-nori. CROP vrea ca el şi CARLA să aibe o relaţie sexuală, asta în timp ce îl ignoră pe FITZGERALD care a venit cu o propunere de proiect. FITZEGERALD pretinde că ar avea soluţia la toate problemele companiei. CROP îl ironizează pe FITZEGERALD atunci când descoperă că proiectul este făcut din pagini albe. FITZGERALD scoate o armă şi ameninţă că îi va omorî pe toţi dacă nu vor începe să fie sinceri unii cu alţi şi să iubească cu adevărat. Când CROP se dovedeşte capabil de un act de generozitate şi este gata să se sacrifice pentru a-i salva pe angajaţii din birou, FITZGERALD îşi desface aripile, sparge fereastra şi zboară în clădirea de birouri de visavis, unde începe să aştepte cu acelaşi proiect în braţe, poate în faţa unui alt şef ca şi CROP.

PUNAMI (2001)

Comedie tragică

10 sau 8 (7(sau 5)F / 3M)

ÎNGRIJITOAREA, PUNAMI I, PUNAMI II, PUNAMI III, PUNAMI IV, NONPUNAMI I, NONPUNAMI II, SUE/PUNAMI I, MARILOU/PUNAMI II, URANGUTANUL ROȘU

română

engleză

ÎNGRIJITOAREA este o femeie de servici, dintr-un teatru de provincie. Simte că se apropie Moartea. În timp ce îşi rememorează viaţa, vedem o poveste paralelă din Punamiland, o lume din imaginaţia ÎNGRIJITOAREI. Acolo, personajele sunt Punami şi Nonpunami. O poveste despre identităţi care se întrepătrund, a unei femei care a tânjit mereu după iubirea adevărată, deşi mereu i s-a refuzat fericirea. O poveste a unei femei care şi-a ucis soţul pe vremea când era în apogeul vieţii ei, ca directoare de bancă. Totul regizat de un Urangutan Roşu.

U.F. (2001)

Teatru alternativ

6 (2F / 4M)

U.F., UNCHIUL DORY, FRIEDA, BANNY, JAMES/DUMNEZEU, UNCHIUL UNCHIULUI DORY

română

franceză

U.F. stă pe canapea toată ziua şi se uită la desene animate. UNCHIUL DORY, unchiul lui vine în vizită la U.F. Vrea să îl convingă pe băiat să se împace cu familia lui. U.F. îl fute pe UNCHIUL DORY. Într-un flashback aflăm că U.F. a fost părăsit de iubita lui FRIEDA pentru că acesta nu mai putea să fie atent la ea. După ce îl fute pe UNHIUL DORY, U.F. îl trimite înapoi de unde a venit. UNCHIUL DORY se simte rănit. BANNY, fata cu pizza, intră. U.F. şi BANNY stau pe canapea şi se uită la TV timp de câteva luni. FRIEDA intră. U.F., BANNY şi FRIEDA se fut. UNCHIUL DORY se întoarce. U.F. îl omoară. UNCHIUL DORY ajunge în iad unde o întâlneşte pe molia uriaşă JAMES, care se dovedeşte a fi Dumnezeu. DUMNEZEU/JAMES îl face pe UNCHIUL DORY să recunoască că întotdeauna a fost gay. Între timp, U.F. descoperă că BANNY şi FRIEDA aveau o aventură. Se desparte de amândouă şi continuă să se uite la TV. UNCHIUL DORY se întoarce pe Pământ şi îl ajută pe U.F. să iasă din The American Way. UNCHIUL UNCHIULUI DORY vine în vizită la U.F. şi UNCHIUL DORY. Cei doi îl fut.
DE CE JOHN LENNON VA TREBUI SĂ MOARĂ (2001)

8 (1F / 7M)

JOHN LENNON, AGENTUL SIMMONS, AGENTUL BARKOVSKI, AGENTUL COLEMAN, AGENTUL GILMORE, JIM MORRISON, YOKO ONO, MARK CHAPMAN

română
Agenţii CIA Simmons, Barkovski, Gilmore şi Coleman au un invitat special azi la interogatoriu: John Lennon. Suntem în 1970. John Lennon este interogat pentru că a subminat planurile Guvernului American. Agenţii stabilesc data morţii lui Lennon, după ce nu reuşesc să îl convingă să renunţe. Planul este o bombă cu ceas care explodează în 1980, într-o zi de decembrie.

ZIUA FUTUTĂ A LUI NILS (2002)

Comedie alternativă

6 (2F / 4M)

NILS, HANS, HEIDI, LOLA, POPS, PECA

română

engleză

germană

În prima variantă, Nils se trezeşte într-o lume suburbană, postpunk-apocaliptică. Este lumea în care Nils, neconformist raisoneur prin vocaţie, alege să nu aleagă nimic, nici măcar sinuciderea. Dar Hans, prietenul lui cel mai bun, îl execută la ordinul unui dramaturg obscur, dar presupus celebru, Peca.

În a doua variantă, Nils se trezeşte într-o lume perfect burgheză, în care conformismul absolut dictează toate regulile. Deşi se încadrează obedient în această lume, Nils ajunge să fie împuşcat într-un incident stupid cu băiatul vecinilor de vis-a-vis.

În a treia variantă, Nils se trezeşte în ceea ce mulţi dintre noi am numi lumea reală. Aici Nils este programat să ducă o viaţă eficientă şi convingătoare, ca un ultim mare număr clasic de iluzionism.

SPECTACOL CU MONȘTRI… BLAcrobație (2002)

Piesă într-un act

3 (3M)

ROBINSON, JACQUES, PECA

română
ROBINSON este un orfan care trăieşte cu cei doi prieteni ai lui, JACQUES şi PECA, care profită de bunătatea lui. Reuşeşte să îi convingă pe aceştia să intre în showbizz alături de el. Când ajung faimoşi JACQUES şi PECA plănuiesc să îl ucidă pe prietenul lor mai talentat, catapultându-l dintr-un tun de circ. Numai că ROBINSON a reuşit să dezvolte numărul de iluzionism perfect.

ANDREEA/ANDREEA (2002)

*se citeşte „Andreea despre Andreea”

Teatru alternativ

19 (6F / 13M)

ANDREEA, QWIK, LAMÁ, D.D., TATĂL, MAMA, DOMNUL CARSON, DOAMNA CARSON, SILVIA CARSON, EDMONT CARSON, CARLOS, MAURICIO, NILS, HANS, PECA, EM. DRAFT, DOAMNA LEE, POLIŢISTUL 1, POLIŢISTUL 2 (COLONELUL WEBER)

română
ANDREEA este o puştoaică de 17 ani care trăieşte cu părinţii ei într-un orăşel de provincie. Prietenii ei, QWICK şi LAMA sunt traficanţi şi inventatori de droguri. Când unul dintre colegii ei de şcoală este ucis la una dintre petrecerile prietenilor ei, ANDREEA începe să îşi depăşească moralitatea. Reuşeşte să îşi şteargă identitatea devenind o faimoasă starletă porno şi evadează din acest film cu adolescenţi clişeistic.

I HTE HELEN (2003)

Comedie alternativă

7 (1F / 6M)

STEVE, HELEN, JERKS, IEPURAȘUL SPAȚIAL EMERSON, BĂTRÂNUL KOWALSKI, STAMOS, PECA

română

engleză

STEVE are o televiziune underground pe internet. Trăieşte în mansarda magazinului de benzi desenate al BĂTRÂNULUI KOWALSKI. Serialul lui preferat este cult classic-ul THE JERKS & EMERSON SHOW, care îi are ca protagonişti pe JERKS, un extraterestru cu o trompă ciudată, şi IEPURAŞUL SPAŢIAL EMERSON, erou intergalactic.

STEVE este student şi se îndrăgosteşte la facultate de HELEN. O invită în emisiunea lui, LUMEA LUI STEVE, şi reuşeşte până la urmă să îi câştige inima. Între timp, la presiunile lui KOWALSKI, STEVE începe să organizeze un festival underground care poartă numele unei vedete TV foarte antipatice, care face sex cu canguri - ROB DORKINS. Atunci când HELEN pleacă la Paris cu o bursă, STEVE cade într-o depresie - amplificată şi de faptul că THE JERKS & EMERSON SHOW se închide, dar şi de uciderea lui BOB KOWALSKI de către nişte punkeri. Atunci când află că iubita lui l-a părăsit pentru un profesor de marketing grec, STAMOS, cu care a rămas şi însărcinată, lumea lui STEVE este dată peste cap. Eroii lui imaginari JERKS şi EMERSON îl ajută să facă faţă situaţiei, iar festivalul underground, în care dramaturgul decăzut PECA îşi pune imaginea la bătaie pentru a atrage publicul, pare a fi ultima lui soluţie să o recâştige pe aceasta.

I Hate Helen este o poveste despre iubire, şi graniţa dintre iubirea adevarată şi fantezie într-o lume multimedia care pare să anuleze orice sentiment autentic.

SHORT PLAYS OF 2003

 

BULLFROG [ANDREEA & THE SPACE INVADERS] (2003)

Piesă într-un act

 

WINDOWFLY – The Musical

Carte & Versuri de Peca Ștefan/Musică de Orlando Callegari (2003)

MUSICAL DE 15 MINUTE

 

PESCARUL/FAMILIA & ZIUA ÎN CARE PLEACĂ/DRAGOSTEA (2003)

 

Piese incluse în 89ouă 89ouă… fierbinte după 89 (un spectacol de Ana Mărgineanu)

10 sau 8 (2F /8(sau 6)M)

JOE, MAC, ANDREEA, MAMA, TATĂL, IEPURAȘUL SPAȚIAL EMERSON

JERKS, PECA, BĂIATUL DIN CANAL, JAROD

engleză

3 (1F / 2M)

TERESA, KILLY, COPS

engleză

5 (3F / 2M)

TATĂL, MAMA, ELLA, ȘTEFAN, ELENA

engleză

română

COOLöri (2004)

7 (1F / 6M)

GEORGE, FRANK, DAMON, TATĂL LUI GEORGE, ROCCO, ROSIE, PECA

engleză

română

 
ROMÂNIA 21 (2004)

6 (2F / 4M)

ION, MIO, VIC, TEO, FIFI, PECA

engleză

română

germană

 
NEW YORK [Fuckin’ City] (2004)

3 (1F / 2M)

LAUR, ADI, IRINA

română

engleză

 

BONZO (2004)
sau am scris o piesă de căcat

Piesă într-un act

3 (3M)

LAUR, DOC, PECA

română
TATĂL şi FIUL sunt doi clovni care plănuiesc o viaţă a crimei în showbizz. Acum 10 ani TATĂL l-a adoptat pe FIU din motive incestuoase. Aceasta este cea mai recentă piesă a lui PECA şi LAUR şi DOC trebuie să fie în ea, chiar dacă cei doi se împotrivesc hipnozei inexplicabile a dramaturgului ratat PECA. Bonzo este o poveste care merge înapoi în timp, explorând viaţa a doi actori în teatrul fringe din România.
THE COMPLETE TRUTH ABOUT THE LIFE AND DEATH OF KURT COBAIN (2005)

3 (1F / 2M)

NADIA, KAREL, DODO

engleză
 
THE SUNSHINE PLAY (2005)

3 (1F / 2M)

DAN, IZA, TRIFOR COSMINOV

engleză

română

 

BEBE’S TRIP (2005)

O monodramă alternativă

7 sau 3 (2(sau 1)F / 5(sau 2)M)

BEBE, PECA, MAMA LUI BEBE, TATĂL LUI BEBE, POVESTITORUL, IRV HERMSTEIN, FRANK ZAPPA

română

engleză

Aventura multimedia a lui BEBE, călătoria iniţiatică a unei fete care îşi caută mama şi propria identitate dintr-un mic orăşel din România şi până pe Broadway, la Hollywood şi în Calcutta. Într-o lume de carte de poveste, populată cu personaje ca Peca şi Frank Zappa, hipioţi psihedelici, dar şi producători lipsiţi de scrupule de la Hollywood, Larry Flint, Marylin Monroe, New York şi Washington Square, Calcutta, Anctartica – Bebe ajunge să se confrunte, de fapt, cu propria-i i-realitate şi să lupte pentru libertatea ei de a se desprinde de tot ceea ce este prefabricat şi construit pentru amuzamentul publicului prezent în sală. Pentru că o poţi înţelege pe Bebe numai dacă intri în „trip”-ul ei – o aventură vizuală, amuzantă şi emoţională în acelaşi timp a asumării unui fel viu şi sincer de a fi.
JAZZ (2006)

3 (1F / 2M)

TATĂL, FIUL, LOGODNICA

română

germană

O piesă de 10 minute comisionată de teatrul Schaubuehne din Berlin pentru proiectul Orient Express din F.I.N.D. 6.
BUCHAREST CALLING (2006)

5 (2F / 3M)

ANDREI, ALEX, KATIA, IULIA, PALL MALL

engleză

română

 
GIGANTIC (2007)

4 (2F / 2M)

PAUL, MONICA, TATĂL, MAMA

în curând
 

Pentru producători & regizori: agency@peca.ro